Capri bezoeken? Als je dit leest, dan heb je hoogstwaarschijnlijk plannen om het eiland Capri te gaan zien. Een heel goed idee, want het is een droomeiland! Het is met zijn 10 km² helemaal niet zo groot, maar het heeft voldoende bezienswaardigheden. Ik heb er een heerlijke dag besteed en had er graag langer gebleven.
Eiland Capri bezoeken
Je zal zien dat het op het eiland Capri heel groen is en dat het indrukwekkend steile kliffen heeft. Vrolijk gekleurde bloemen verfraaien de toch al gezellige straatjes. Ook vielen mij de leuke straatnaamborden op. Het eiland wordt omzoomd door helderblauw water waarop je zeiljachten ziet varen. Het is er echt picture perfect.
Je kunt gemakkelijk een dagtrip maken naar Capri. Het ligt in De Golf van Napels en is goed te bereiken vanuit Napels, Sorrento en de Amalfikust.
In deze Capri reisgids lees je:
1. Een stukje geschiedenis…
2. Eiland Capri bezienswaardigheden
3. Hoe maak je een dagtrip naar Capri?
4. Met de auto naar Capri
5. Vervoer op Capri
6. Overnachten op Capri
7. Capri strand
Een stukje geschiedenis…
Het eiland Capri is al heel lang een populaire bestemming vanwege haar schoonheid en de verbluffende uitzichten.
Capri was eigenlijk een Griekse kolonie totdat de Romeinse keizer Augustus het eiland ontdekte en claimde. Hierna heeft zijn opvolger, keizer Tiberius, op het eiland gewoond. Tiberius liet er vele villa’s bouwen, waaronder Villa Jovis en Villa San Michele.
Piraten en kapers
Met de val van het West-Romeinse Rijk kwam Capri onder het bewind van Napels. Het werd daarna tijdenlang geteisterd door kapers en piraten. Barbarossa is een van de bekende kapers die Capri veelvuldig geplunderd heeft.
De bewoners van het eiland besloten in die tijd om niet langer beneden te blijven wonen. De capresi verplaatsten zich van waar nu Marina Grande ligt naar hoger gelegen plekken. Zo zijn de enige twee dorpen van het eiland ontstaan: Capri en Anacapri.
>> Lees ook Mijn dag-tot-dag reisverslag van Napels, Pompeii en Capri
Toevluchtsoord voor homoseksuelen
Aan het begin van de 19e eeuw werd het eiland ineens populair onder welgestelde homoseksuelen. Dit was een plek waar ze veilig konden verblijven en vrij konden zijn in hun seksuele geaardheid.
De populariteit van het eiland Capri bleef groeien. Halverwege de 19e eeuw werd het pas echt een toeristische bestemming.
The rich and famous
Veel Europese kunstenaars, schrijvers en beroemdheden werden sinds die tijd aangetrokken tot het eiland. Denk aan stijliconen als Greta Garbo, Brigitte Bardot, Grace Kelly en Jackie Kennedy. Maar ook Ernest Hemingway, Sophia Loren en Lenin waren frequente bezoekers van Capri.
Ook modeontwerpers lieten zich graag inspireren door dit droomeiland. Veel bekende modehuizen hebben tegenwoordig een winkel op Capri.
Van de hedendaagse rich and famous schijnt het zo te zijn dat Mariah Carey een villa bezit op het eiland.
Oorsprong van de naam Capri
Over de oorsprong van de naam Capri is geen eenduidigheid. Het zou afgeleid kunnen zijn van de Romeinen die het het “geiteneiland” noemden. Dit komt overeen met het Latijnse woord capreae dat geit betekent. Maar tegelijkertijd wordt er ook gezegd dat het afkomstig is van de Grieken. Omdat zij met het woord kapros refereerden aan de vele wilde zwijnen op het eiland.
Eiland Capri bezienswaardigheden
Capri heeft dus een rijke geschiedenis. Van delen ervan is nog best wel wat terug te vinden op het eiland. Daarnaast is er ook veel natuurschoon te zien.
Ben je benieuwd wat je kunt doen op het eiland Capri tijdens jouw dagtrip er naartoe? Hieronder geef ik je in willekeurige volgorde mijn 10 Capri tips.
#1 Capri stad
Capri-stad is de hoofdstad van het eiland. Het ligt een stuk hoger dan de haven van Marina Grande. Daar kom je met de boot aan.
Je kunt vanaf Marina Grande omhoog wandelen in zo’n 20 minuten. Of je neemt de funicolare (kabelbaan). Slenter door de straatjes van Capri-stad die vol zitten met chique boutique winkels, hotels en restaurants.
Het centrale plein van Capri-stad heet Piazza Umberto I. Het plein staat beter bekend als La Piazzetta. Bij de klokkentoren heb je al meteen je eerste verbluffende uitzicht over het eiland te pakken. Op het gezellige plein vind je diverse barretjes waar je een (dure) espresso kunt drinken en wellicht je eerste Hollywood filmster spot.
Tip!
Koop een ijsje bij Buonocore Gelateria. Ik probeerde hier de smaak Fantasia di Capri, mmmh! Of bestel er de Torta Caprese: een chocolade-amandeltaart, soms met walnoten of likeur.
#2 Blauwe grot Capri
Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van het eiland. De blauwe grot, ofwel Grotta Azzurra.
De naam verklapt het al een beetje. Reflecterend zonlicht zorgt ervoor dat het water er een extreem blauwe kleur krijgt. Bijzonder om te zien!
De grot zelf is zo’n 50 meter lang, 30 meter breed en 10 meter hoog. Het wordt ook wel de blauwe kathedraal, Duomo Azzurro, genoemd.
Je kunt het alleen bereiken per boot. Bij de ingang van de grot moet je overstappen op een roeibootje. Deze brengt je verder, door een gat van amper 4 meter hoog, de grot in.
Bereid je voor op lange wachttijden. Want het is een van de meest populaire activiteiten op eiland Capri. Wil je lang wachten voorkomen? Zorg dan dat je je ticket voor de blauwe grot al gekocht hebt.
>> Koop hier alvast je ticket voor de blauwe grot
#3 Faraglioni rotsen bij eiland Capri
De Faraglioni zijn de iconische rotsen van Capri. Deze rotsformatie bestaat uit drie verschillende rotsen die uit de zee rijzen. Ze zijn ontstaan door jaren van verwering en erosie.
Volgens overlevering zijn dit de drie rotsen waar Homerus over schreef. Hij omschreef hoe de sirenen hier een mislukte poging deden om Odysseus te verleiden.
Stella is de rots die nog steeds vastzit aan het eiland Capri. Faraglione di Mezzo is de middelste en heeft een boog. Tot slot is er Faraglione di Fuori. Samen maken ze een prachtig plaatje.
Je zal zien dat er nog een vierde rots in de buurt ligt, dit is Monacone. Vernoemd naar de zeekoeien die vroeger in de wateren rond Capri leefden. Fuori en Monacone zijn de enige twee plekken ter wereld waarop de zeer zeldzame, blauwe hagedis (lucertola azzurra) leeft.
Je kunt de rotsen goed zien als je langs de oostkant van het eiland wandelt. Maar ook vanaf Giardini di Augusto.
Een hele leuke manier om de rotsen goed te bekijken is door een boottocht rond Capri boeken. Dan vaar je zelfs langs en tussen de rotsen door.
Ben je hier met je lover en wil je happily ever after leven? Geef elkaar dan een kus als je onder de boog van de middelste rots vaart. Schijnt te helpen…
Leuk weetje…
De naam Faraglioni stamt af van het Griekse woord pharos dat zich vertaalt als vuurtoren. Heel lang geleden fungeerden dit type rotsen als vuurtoren. Op de top liet men vuur branden zodat schepen veilig konden navigeren.
#4 Giardini di Augusto
De Tuinen van Augustus vind je niet ver van La Piazzetta in Capri-stad.
De tuin is gebouwd door de Duitser Friedrich Alfred Krupp. In 1918 zijn de tuinen van Krupp hernoemd, als eerbetoon aan Keizer Augustus.
Verwacht geen gigantische tuin, maar het is mooi aangelegd. Je vindt er diverse sierplanten, bloemen en kunstwerken.
Toen ik er was, hadden ze bij de bankjes in de tuin de vele iconische mensen geportretteerd die Capri veelvuldig bezochten. Zo kan je plaatsnemen naast Jackie Kennedy of Ernest Hemingway.
Het verbluffende uitzicht is wat een bezoek aan de Giardini di Augusto wat mij betreft echt de moeite waard maakt. Je krijgt hier een 180 graden panoramisch uitzicht op Capri. Je ziet vanuit hier Marina Piccola, de Faraglioni, Monte Solaro en Via Krupp.
#5 Via Krupp
Als je vanaf het hoogste terras in de Giardini di Augusto naar beneden kijkt, zie je de kronkelweg Via Krupp. Deze 1364 meter lange weg slalomt naar beneden tot aan de stranden van Marina Piccola.
Zoals de naam al doet vermoeden is dit stenen pad aangelegd in opdracht van Friedrich Alfred Krupp. Hij wilde gemakkelijker van zijn jacht, dat hij altijd aanmeerde bij Marina Piccola, naar Hotel Quisisana komen.
Tijdens mijn bezoek aan eiland Capri was het pad afgesloten wegens gevaar voor vallende stenen. Maar vanaf de Giardini di Augusto kreeg ik er wel een goede indruk van.
#6 Certosa di San Giacomo
Certosa di San Giacomo is een klooster van de Orde der Kartuizers. Gebouwd in de 14e eeuw.
Het complex bestaat uit drie gebouwen en de imposante binnenplaats is omringd door stenen pilaren. Al sinds 1807 heeft het geen religieuze functie meer, maar tegenwoordig is het een museum.
Het is een prestigieuze locatie voor kunstenaars. Er vinden regelmatig culturele evenementen plaats.
#7 Arco Naturale
Vanuit La Piazzetta in Capri-stad kan je een wandeling maken naar de Arco Naturale. Dit is het overblijfsel van een ingestorte grot. De boog met het azuurblauwe water op de achtergrond is erg fotogeniek.
Je moet vanaf het plein in Capri-stad de Via Longano, Via Sporamonte en tot slot de Via Matermania nemen. Je wandelt er in zo’n 20 minuten naartoe.
Vanaf de Arco Naturale kan je je weg vervolgen. Via een spectaculair wandelpad, de Pizzolungo, loop je langs de Faraglioni. Als je verder gaat kom je ook langs de Certosa di San Giacomo en de Giardini di Augusto.
Ik heb deze route zelf gelopen en vond het zeer de moeite waard. Je komt langs veel van de reeds genoemde Capri bezienswaardigheden. Onderweg heb je de meest prachtige uitzichten. Alles bij elkaar deed ik zo’n 3 uur over deze wandeling. Zorg voor voldoende water en fijne wandelschoenen.
#8 Anacapri en Monte Solaro
Anacapri is de tweede stad op Capri. De meeste dagjesmensen blijven in Capri-stad en omgeving. Daarom zal je merken dat het in Anacapri rustiger is.
Je bereikt Anacapri door vanuit Capri-stad een bus of taxi te pakken. Het oude centrum van Anacapri leent zich perfect voor rustig slenteren door de gezellige, smalle straatjes.
Wil je iets meer dan alleen rondslenteren? Dan zijn Casa Rossa, Chiesa di San Michele en Castello Barbarossa de moeite van een bezoek waard.
Vanaf het Piazza Vittoria gaat er ook een stoeltjeslift naar het hoogste punt van het eiland: Monte Solaro. Deze berg is 589 meter hoog. De top biedt je een schitterend uitzicht over het hele eiland.
Wil je liever wandelend de top bereiken? Dan kan dit over het wandelpad dat start achter het kerkhof van Piazza della Pace. De wandeling duurt een klein uur.
Ga je vanuit Anacapri weer terug naar Marina Grande? Neem dan de benenwagen en wandel over de Scala Fenicia. Deze trap is 1,7 kilometer lang. Het bestaat uit 921 treden en biedt je gegarandeerd mooie uitzichten.
#9 Villa San Michele
Bij Anacapri vind je ook het levenswerk van Axel Munthe. Deze Zweedse schrijver en arts bouwde hier zijn zelf ontworpen woonhuis: Villa San Michele.
De villa werd opgebouwd met restanten van een woning van keizer Tiberius. Munthe liet zich daarbij inspireren door Griekse tempels.
Tegenwoordig is de villa een museum. Je vindt er de uitgebreide kunstverzameling van de heer Munthe. Een 3200 jaar oude granieten sfinx is een van de kunstobjecten. De sfinx houdt er de wacht en heeft een magistraal uitzicht.
Boekentip!
Wist je dat Axel Munthe de best verkochte roman van de 20ste eeuw heeft geschreven? De geschiedenis van San Michele. Dit boek is autobiografisch en beschrijft zijn leven als arts terwijl hij in Parijs en Rome woonde. Ook schrijft hij in dit boek over het ontstaan van Villa San Michele. En welke vooraanstaande mensen, zoals Oscar Wilde, zijn woning allemaal bezocht hebben. Leuk om te lezen ter voorbereiding op je bezoek aan eiland Capri.
#10 Villa Jovis
Keizer Tiberius heeft gedurende de 10 jaar dat hij op Capri woonde zo’n 12 villa’s laten bouwen op het eiland. Villa Jovis was de grootste.
Men vermoedt dat Tiberius op eiland Capri ging wonen, omdat hij bang was voor een aanslag op zijn leven. Villa Jovis, letterlijk Villa van Jupiter, is duidelijk gebouwd met die angst in het achterhoofd. Het was erg moeilijk bereikbaar en zwaar bewaakt.
De villa is vernoemd naar de oppergod Jupiter. Bij de ingang van Villa Jovis stond hier een groot standbeeld van. Berucht is de Salto di Tiberio. Dit is een steile klif waarvan gezegd wordt dat Tiberius er talloze mensen naar beneden heeft gegooid.
Je kunt Villa Jovis bezoeken maar het grote complex is niet meer in volle glorie te zien. De ruïnes zijn overgebleven. Wil je er te voet naartoe? Dan ben je er in 45 minuten vanuit het centrale plein in Capri-stad.
Wist je dat?
De geruchten gaan dat Tiberius uiteindelijk toch niet helemaal natuurlijk aan zijn dood is gekomen. Hij is op 77-jarige leeftijd dood gevonden in zijn bed. De Romeinse biograaf Suetonius meldde verschillende vermoedens van de doodsoorzaak, van vergiftiging tot aan verstikking.
Hoe maak je een dagtrip naar eiland Capri?
Ok, genoeg te zien dus op Capri. Maar hoe kom je er dan precies? Nou, sowieso altijd per boot/ferry. Tenzij je tot de jetset behoort natuurlijk, dan kan je ook gewoon met je helikopter. Maar mocht die helikopter net niet tot de mogelijkheden behoren, niet getreurd.
Naar Capri eiland met een georganiseerde boottrip
Je kunt gemakkelijk op eigen houtje naar Capri. Maar je kunt ook met een georganiseerde boot dagtrip mee. Deze boottrips worden niet alleen op Capri zelf aangeboden, maar ook al vanuit Napels en Sorrento georganiseerd.
Tijdens zo’n boottocht vaar je in de ochtend naar en rond Capri. Je ziet de highlights en hebt tijd om te zwemmen. In de middag ga je aan land om het eiland te bekijken. Let wel op dat het bezoek aan de Blauwe Grot bij deze tours vaak nog niet inbegrepen is.
>> Reserveer hier je Capri boot dagtrip vanuit Napels
>> Reserveer hier je Capri boot dagtrip vanuit Sorrento
Naar Capri eiland met de ferry
Voor wie op eigen houtje Capri gaat verkennen, kan ik vertellen dat er vanuit Napels en Sorrento met regelmaat ferries naar Capri varen. En in de zomer vertrekken ze ook nog eens uit Positano, Amalfi en Salerno.
Waar koop je je ferry ticket?
Tickets voor de ferry koop je gemakkelijk bij de haven waarvandaan je vertrekt.
Kom wel op tijd om zeker te zijn van een plekje op de ferry. Zeker in de zomermaanden en in het weekend kan het druk zijn.
Wil je zeker zijn van je plek? Zorg dan dat je je kaartje van tevoren al gekocht hebt. Hier koop je gemakkelijk online je ferryticket. Let wel op dat je, voordat je aan boord gaat, nog wel eerst langs het loket loopt om je fysieke kaartje op te halen.
Heb je een enkele reis naar Capri geboekt en wil je ter plekke bepalen hoe laat je teruggaat? Check dan ter plaatse even hoe laat de laatste boot terugvaart, zodat je die niet per ongeluk mist.
Zeeziek!
Word je gemakkelijk zeeziek? In de zomermaanden moet dit geen probleem zijn, want het water is dan meestal vrij kalm. Maar voor de zekerheid kan je beter niet met de high speed ferry. Neem gewoon een langzame variant.
Ferry overtocht van Napels naar Capri
De ferries van Napels naar Capri vertrekken van twee verschillende havens: Molo Beverello of Calata Porta di Massa.
Kom je direct van Napels’ luchthaven? Dan kan je op de airport shuttle (Alibus) stappen. Deze shuttle stopt bij beide havens.
Alle snelle ferries vertrekken van Molo Beverello. De snelle ferries zijn in 50 minuten aan de overkant. De gewone ferries doen het in een uur. De langzame ferry doet er 1 uur en 25 minuten over.
Kosten overtocht Napels Capri: €23,- enkele reis met de snelle ferry en €15,- voor de langzame.
Ferry overtocht van Sorrento naar Capri
Vertrek je vanuit Sorrento naar Capri? Dan moet je je melden bij Sorrento’s haven “Marina Piccola”. Je komt er door bij Piazza Tasso de trap naar beneden te nemen.
De overtocht van Sorrento naar Capri duurt korter dan vanuit Napels. Namelijk maar een klein half uur.
Tip! Ga aan de linkerkant van de ferry zitten als je wilt genieten van zicht op de kustlijn.
Kosten overtocht Sorrento Capri: €20,- enkele reis met de snelle ferry en €17,- voor de normale ferry.
Ferry overtocht van Amalfikust naar Capri
Er zijn high speed ferries die vertrekken vanuit Positano, Amalfi en Salerno. Meestal gaan ze alleen in de zomermaanden, van april tot en met oktober.
De exacte tijdschema’s inclusief prijzen worden vaak kort voor de start van het zomerseizoen bekend. Over het algemeen gaan de ferries in de ochtend naar Capri en komen ze in de middag weer terug.
Kosten overtocht amalfikust Capri: de prijzen variëren, afhankelijk van je opstapplaats. Houd deze website in de gaten voor tijden en prijzen.
Let op!
De tijdschema’s voor de ferries naar Capri zijn aan verandering onderhevig. Check daarom altijd een dag van tevoren wat de stand van zaken is. Ook in het geval van slecht weer of ruwe zee kan het zijn dat ze het schema aanpassen.
>> Lees ook Hotels Amalfikust: in deze fijne accommodaties wil je slapen!
Met de auto naar Capri
Gemotoriseerde voertuigen zijn voor het grootste deel van het jaar niet toegestaan op Capri. Met uitzondering voor de inwoners van Capri uiteraard. Je (huur)auto kan je daarom beter op het vasteland laten staan.
Alleen tussen november en Pasen is het mogelijk om een auto mee te nemen naar het eiland. Maar ter plekke heb je er eigenlijk bar weinig aan. Capri-stad en Anacapri zijn volledig autovrij. Ook zijn er weinig parkeergelegenheden op het eiland en het openbaar vervoersysteem functioneert prima.
Auto niet meenemen is dus mijn advies.
Vervoer op eiland Capri
Op Capri zelf is het heel gemakkelijk om je te verplaatsen. Veel kan je te voet doen.
Maar het eiland beschikt ook over een goed openbaar vervoersysteem. Zo is er van Marina Grande naar Capri-stad een kabelbaan. Wil je van Anacapri naar het hoogste punt van het eiland? Dan is er een stoeltjeslift. En om van Capri naar Anacapri te komen kan je de bus of een taxi nemen.
Lokale bus
Kaartjes voor de bus koop je bij elke kiosk (tabacchi). Of bij de ticket offices in Marina Grande, Piazza Martiri d’Ungheria en Piazza della Pace. De bussen zijn minibusjes die praktisch elk kwartier vertrekken. De kaartjes voor de bus kosten per rit €2,00.
Kabelbaan Capri
De funicular (kabelbaan) van Marina Grande naar La Piazzetta in Capri-stad vertrekt elk kwartier en duurt maar 4 minuten.
Het kan er erg druk zijn, omdat de Capri kabelbaan maar 70 mensen per keer kan meenemen. Dus als je er net op het drukste moment bent, dan kan het zijn dat je eventjes moet wachten.
Als alternatief kan je omhoog lopen, dat is wat ik deed. Het is een mooie, maar relatief steile wandeling van circa 20 minuten. Uiteraard kan je ook met de bus. De kaartjes voor de funicular kosten ook €2,00 per rit.
Taxi
Een grappige manier om je te verplaatsen op Capri is met de taxi. De auto’s deden mij namelijk een beetje denken aan de auto van Barbie. Ze hebben allemaal een open dak en zijn spierwit met een touch van een vrolijke kleur.
Er kunnen maximaal 7 personen in. Dus als je met een kleine groep bent dan kan het goedkoper zijn om een taxi te nemen in plaats van de bus.
De tarieven staan op de standaard routes vast. Het is ook mogelijk een taxi te huren voor de hele dag. De prijs moet je dan in overleg met de taxichauffeur bepalen.
In 2020 waren de tarieven voor maximaal 4 personen op deze standaard routes als volgt:
Marina Grande → Capri-stad: €17,00
Marina Grande → Grotta Azzurra: €40,00
Capri-stad → Anacapri: €18,00
Capri-stad → Marina Piccola: €15,00
Scooter huren
In het hoogseizoen mag je dus niet met je eigen motorvoertuig het eiland rondrijden. Als je toch op eigen houtje het eiland wilt ontdekken, dan is het huren van een scooter een mooie oplossing.
Je vindt verhuurders in Capri-stad en Anacapri. Maar ook bij de pier in Marina Grande.
Bij het huren van een scooter krijg je een helm, volle tank en een plattegrond met alle parkeerplekken mee. Je betaalt gemiddeld €30,- voor 2 uur en €55,- voor 6 uur.
Overnachten op eiland Capri
Ik ging naar Capri voor een dagtrip, maar ik had er achteraf gezien best wel heel graag overnacht.
Er is meer te zien dan dat je in één dag kunt bekijken. Er hing ook zo’n fijne sfeer dat ik er prima langer had kunnen verblijven. Moet je je voorstellen dat alle dagjesmensen vertrokken zijn en je alleen nog met de capresi, George Clooney en Leonardo di Caprio achterblijft. Haha, zo zal het in de praktijk niet gaan, maar hey de kans is ook niet volledig uitgesloten, toch?
Anyways, mocht je dus de mogelijkheid hebben om op Capri te overnachten, dan heb ik een paar leuke hoteltips voor je. Misschien alvast wel goed om te weten dat een overnachting op Capri in 2020 gemiddeld zo’n €220,- per nacht kostte.
Voor de jetsetters
Punta Tragara Hotel
Een luxe 5-sterrenhotel op een geweldige locatie met uitzicht op de Faraglioni. Deze villa is ontworpen door gevierd architect Le Corbusier en gebouwd door de Italiaanse engineer Emilio Errico Vismara. Als je hier gaat overnachten, dan kom je in hetzelfde lijstje te staan als Eisenhower en Winston Churchill. Zij hebben hier namelijk ook al eens overnacht.
> Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid voor Punta Tragara Hotel
Grand Hotel Quisisana
Dit iconische 5-sterrenhotel in het hart van Capri-stad is een favoriet onder beroemdheden. Van royalty tot rocksterren. Het heeft een legendarisch terras met geweldig uitzicht op de Faraglioni. Wie wil er nou niet slapen in het hotel waar Tom Cruise en Oscar Wilde ook hun hoofd hebben laten rusten?
> Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid voor Grand Hotel Quisisana
Voor een kleiner budget
B&B Palazzo a Mare
Deze Bed & Breakfast ligt op een steenworp afstand van het strand bij Marina Piccola. Kamers hebben uitzicht op zee en er is een fijn terras. Het stel dat dit beheert blinkt uit in gastvrijheid. Ze trakteren je elke ochtend op een heerlijk ontbijt.
> Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid voor B&B Palazzo a Mare
Hotel San Michele
Hotel San Michele ligt in hartje Anacapri. Het heeft een groot zwembad, fijne tuin en een terras aan het zwembad. De meeste kamers hebben uitzicht op zee. ‘s Avond hoef je het hotel niet meer uit. Je kunt er dineren in het restaurant met panoramisch uitzicht op de Baai van Napels. Daarna kan je naar de hotelbar voor een limoncello onder het genot van live muziek.
> Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid voor Hotel San Michele
Capri strand
Denk je aan een eiland, dan denk je automatisch eigenlijk ook aan strand. Vaak gaan die twee hand in hand, maar op Capri is dat niet helemaal het geval.
Er zijn wel stranden hoor! Maar het zijn er niet veel en ze zijn ook niet zo ruim. Daarom zou ik zelf voor een strandvakantie niet naar Capri gaan. De eilanden Sardinië en Sicilië zijn dan beter geschikt. Maar als je een aantal dagen op Capri verblijft dan is het wel leuk om het strand eens op te zoeken.
Je hebt op Capri publieke stranden die vrij toegankelijk zijn. Er zijn ook stranden waar je voor moet betalen.
Vaak zijn die betaalde stranden onderdeel van een hotel of beachclub. Je moet dan tijdig een strandbed en/of parasol reserveren voor een hele of een halve dag. Je krijgt er meestal ook een x-bedrag aan bartegoed bij. Vraag ter plaatse advies voor een leuk en betaalbaar Capri strand.
Heb je tijdens je dagtrip naar Capri tijd voor een paar uurtjes op het strand? Zie hieronder dan waar je terecht kunt.
Publieke stranden (gratis)
Er is een aantal publieke stranden op Capri die helemaal gratis zijn. Houd er wel rekening mee dat deze vaak klein zijn en daarom ook snel volgepakt. Ik had deze ervaring bij Marina Piccola. Mijn advies? Kom vroeg en stel je verwachting erop in.
Dit is een aantal van de mogelijkheden:
- Marina Grande. Naast de ticket office voor de high speed ferries.
- Palazzo a Mare. Loop er naartoe vanaf de Chiesa di San Costanzo. Of neem een boot die geregeld wordt door Bagni di Tiberio beach club.
- Marina Piccola. Loop er in 20 minuten naartoe vanuit Capri-stad via Via Mulo of neem de bus. Er zijn hier twee kleine strandjes waar je parasols kunt huren. Wees op tijd, want de zon schijnt er halverwege de middag niet meer. Het is er op warme dagen erg populair.
- Punta Carena Lighthouse. Populair bij locals, maar het is geen echt strand. Je ligt hier op terrassen in de rotsen, gecreëerd door de natuur. Vanuit hier spring je in het water en klim je via een trap weer terug omhoog. Er is een café en een restaurant aan de waterkant.
- Gradola. Dit is net als Punta Carena Lighthouse ook geen echt strand. Het staat bekend om het schone en heldere water. Gradola ligt bij Anacapri, in de buurt van de Blauwe Grot en je komt hier met de bus.
Alvast heel veel plezier op het mooie Capri! Ik heb na het schrijven van dit artikel zelf weer helemaal zin gekregen om terug te gaan. Het is zo’n fijn eiland.
Deze artikelen vind je misschien ook wel interessant
> Pompeii en Vesuvius bezoeken: de beste tips & tricks
> Hotels Amalfikust: in deze fijne accommodaties wil je slapen!
> Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip
24 reacties. Plaats een nieuwe
Wat een mooi en volledig artikel, alle info in één overzicht. Krijg er spontaan zin van om Capri te bezoeken!
Leuk Marcha dat je ook zin hebt gekregen om Capri te bezoeken!
Wat een handig en uitgebreid artikel! Die kliffen zijn prachtig, die wil ik ook zien! Leuke combinatie ook met cultuur en natuur. Geweldig eiland lijkt me
Leuk om te horen! En inderdaad het is echt een heerlijk eiland.
Wat een mooi, uitgebreid artikel. Leuk, die geschiedenis, ik had geen idee dat Capri eerst Grieks was bijvoorbeeld. Het lijkt me prachtig om er ooit eens zelf een kijkje te gaan nemen.
Dank Yvonne! Ik hoop dat je het eens met eigen ogen kunt gaan bekijken, want het is inderdaad een heel mooi eiland.
Wat een goed en volledig blog. Ik ben er ook geweest, maar dat is alweer zo lang geleden dat ik er niet zoveel over zou kunnen vertellen als jij. Wel heb ik ook op een heel mooi uitzichtpunt gestaan. Ik zal eens kijken of ik mijn aantekeningen er nog van kan vinden. Het is 21 jaar geleden, maar zelfs toen schreef ik al alles op!
Wat bijzonder dat je je aantekeningen van 21 jaar geleden nog bewaard hebt. Zo zie je maar: wie wat bewaart heeft wat! Benieuwd of je kunt terughalen welk uitzichtpunt het was 🙂
Wat een leuk artikel! Capri lijkt me echt prachtig. Die Via Krupp en de blauwe grotten.. Wauw!
Leuk om te horen, dank je wel!
Klein maar fijn zo te zien, wat een mooi eiland zeg. Daar zou ik nu wel willen zitten hoor.. Vooral die prachtige grot en de rotsformaties zien er heel indrukwekkend uit.
Heel mooi eiland! Ja ik zou er ook wel heel graag weer willen zitten, zo’n fijne plek.
Jeetje, wat een uitgebreide blog, mooi artikel! Ik was vorig jaar een dagje op Capri en heb nog niet eens de helft gezien, maar was wel al zwaar impressed.
Leuk om te vertellen: vanuit de haven ben ik de bordjes naar het centrum gaan volgen en had geen idee dat het weggetje omhoog ging. Heb wel doorgezet en had dus een overwachte workout! Op de terugweg toch maar de funicolare genomen.
Ah leuk Kim dat je in korte tijd ook al zo onder de indruk was van Capri, net als ik! Haha ja ik heb dezelfde wandeling omhoog gelopen, vond dat toch wel de moeite waard want het was lekker rustig omdat de rest allemaal met de funicolare ging. Maar het is inderdaad veel klimmen op het eiland 🙂
Leuk! De reis van drie weken in Italië vorig jaar smaakt naar meer en ik wel meer van het land gaan ontdekken. Dit ziet er echt fantastisch uit, vooral die blauwe grot en die rotsen.
Dan kan je Capri mooi op je to-do zetten voor je volgende Italië reis, ik weet zeker dat je het leuk gaat vinden!
Wow dat is een heel uitgebreid artikel over Capri met een boel tips. Die Via Krupp! Uniek wel. En geen filmsterren gespot in Capri?
Haha nee geen filmsterren gespot. Ik hoop dat je wat hebt aan de tips!
De Grotta Azzurra lijkt me zo bijzonder! Sowieso de natuur op Capri, lekker fietsen of wandelen en mooie plekken ontdekken.
Klopt Aniek, het heeft prachtige natuur ook! Fietsen is wel pittig met flinke heuvels op en af, maar dat zal voor jou als fietsfanaat niet zo’n probleem zijn denk ik.
Ik kende dit eigenlijk niet zo goed, maar het klinkt heel leuk! Ik zou er zeker heen gaan als ik in die regio ben. Ik vind vooral de tuinen heel goed klinken, maar ook de uitzichten zien er echt top uit. En die blauwe grotten zijn ook altijd bijzonder. Jammer dat overnachten wat duurder is, maar ik denk dat je gelijk hebt dat het fijn is als de dagjesmensen vertrokken zijn!
Ah leuk dat je Capri nu ontdekt hebt! Klopt, het is geen goedkoop eiland, maar ik snap ook wel waarom. Het is een bijzonder plekje en niet voor niks door zoveel mensen zo graag bezocht. Misschien dus eigenlijk de prijs wel waard. Hoop dat je het nog eens met eigen ogen kunt gaan zien.
Ik had nog nooit van Capri gehoord, maar dit ziet er wel heel mooi uit! Napels staat heel hoog op mijn wishlist dus mooi om de stad te combineren met dit eiland! Ik ga hem noteren! 😉
Ja mee eens, Capri is heel mooi! En hartstikke goed te combineren met Napels. Ben heel benieuwd wat je er zelf van zegt als je er geweest bent.