Brazilië

Waarom Brazilië?

Het land van de samba, voetbal, de Amazone en carnaval. Maar ook prachtige stranden, multiculturele inwoners en overheerlijke caipirinhas.

Brazilië is bizar groot. Het neemt de halve oppervlakte van Zuid-Amerika in beslag. Het is ongeveer net zo groot als heel Europa bij elkaar. Je kunt je voorstellen dat het daarom een enorme variatie te bieden heeft.

Naast prachtige natuur zal je zien dat Brazilië ook een multiculturele samenleving heeft. Met een rijke geschiedenis. Tijdens je reis zal het slavernijverleden en de koloniale geschiedenis merkbaar zijn.

Voor degene die eten een groot onderdeel van zijn reisplezier vindt (zoals ik), is Brazilië een waar feest! Het heerlijke verse fruit, goede stukken vlees van de barbecue en vers gevangen vis. Of een lokaal gerecht zoals moqueca. Foodies kunnen hier met veel plezier naartoe.

Als je je buik rond gegeten hebt, kan je neerploffen op een van de mooie Braziliaanse stranden. Al was het alleen maar om je te verbazen over de lokale badmode.

Beste reistijd

Vanwege de immense omvang van Brazilië is er niet één beste reistijd te noemen. Maar in principe kan je het land het hele jaar wel bezoeken. Het is er altijd lekker warm.

Eigenlijk hangt het behoorlijk af van welke regio je bezoekt als je precies wilt weten wat je van het weer mag verwachten. Pas dan kan je uitzoeken wanneer het de beste reistijd is.

Ook zijn er nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld wanneer het carnaval is en wanneer de Brazilianen zelf vakantie hebben.

Algemeen gezien heb je van december t/m maart de grootste kans op mooi weer. Dit zijn de droge maanden.

Hoe reis je?

Je kunt je gemakkelijk vergissen in de reisafstanden binnen Brazilië. Omdat het dus zo’n groot land is. Maar je reist er wel heel comfortabel. Dat maakt het verplaatsen tussen de steden aangenaam.

Er zijn veel binnenlandse vluchten mogelijk en je kunt je ook heel goed verplaatsen met de bus.

De bussen vond ik bijzonder luxe. Ze zagen er chique uit, met net gekleed personeel en fijne stoelen. Maar het reizen door Brazilië neemt simpelweg wel wat tijd in beslag.

Waar slaap je?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden qua accommodaties in Brazilië.

Denk aan eco-lodges midden in de Amazone. Boutique hotels direct aan het strand. Of gezellige pousada’s, de Braziliaanse variant van een Bed & Breakfast.

Brazilië is geen goedkoop land, vergeleken met de andere landen in Zuid-Amerika. Je betaalt voor je overnachting al snel Europese prijzen.

Ben je van plan Brazilië te bezoeken tijdens carnaval? Verzeker jezelf er dan van dat je heel tijdig reserveert. Hotels zijn supersnel volgeboekt in deze periode. Prijzen gaan flink omhoog en ze hanteren ook vaak een minimum aantal nachten.

Nog even praktisch op een rij

Inwoners: 207 miljoen
Grootte: 240 keer zo groot als Nederland
Hoofdstad: Brasilia
Taal: Portugees
Valuta: Braziliaanse real
Visum nodig: Nee


Zoek je reisinspiratie?
Misschien kunnen deze artikelen uit het blog je op weg helpen