Jordanië

Waarom Jordanië?

Welcome to Jordan! Dat ga je heel veel horen tijdens je rondreis door Jordanië.

De Jordaniërs zijn heel vriendelijk en gastvrij. Ze vinden het erg leuk dat je hun land komt bezoeken en dat laten ze je dan ook graag weten.

Dit koninkrijk in het Midden-Oosten is een oase van rust en veiligheid in deze regio.

Ga er naartoe voor het overheerlijke eten, zoals mezze. Verbaas je over wereldwonder Petra. Zie de mooiste zonsondergangen in de Wadi Rum woestijn. Ontdek de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee en wandel door natuurreservaat Dana.

Vergeet niet dat het land ook nog eens vol Bijbelse plaatsen en geschiedenis zit.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een rondreis door Jordanië zijn de maanden maart t/m mei. Dan zijn de temperaturen nog aangenaam en valt er weinig regen.

Ga je in de maanden september t/m november, dan heb je ook goede weersomstandigheden. De kans op regen is nu wat groter, maar het is er niet meer zo warm. De nachten kunnen wel fris zijn, zeker in de Wadi Rum woestijn.

Ik raad je aan om de maanden juni t/m augustus te mijden. Dan wordt het gemakkelijk extreem heet en er valt geen druppel ter verlichting.

Kan je niet anders dan in deze periode naar Jordanië reizen? Ga dan vroeg op pad of juist aan het einde van de middag. En neem voldoende water mee. Op het heetste moment van de dag kan je beter verkoeling zoeken bij het zwembad of aan het strand.

Vanaf december wordt het qua weer slechter. Er valt dan veel regen en soms zelfs sneeuw. Het mooie van reizen naar Jordanië in de kerstperiode is wel dat het land veel bijbelverhalen kent. Juist daarom is het bijzonder om Jordanië te bezoeken tijdens kerst.

Hoe reis je?

Je kunt gemakkelijk met een eigen huurauto door Jordanië reizen. De wegen zijn goed geasfalteerd en de bewegwijzering is duidelijk.

Het mooie van deze manier van reizen is dat je alle vrijheid hebt. Je kunt overal stoppen voor een foto of om even je benen te strekken.

Je kunt ook kiezen voor het gemak van een auto met privé chauffeur. Het leuke is dat de chauffeur tegelijkertijd je gids is. Hij kan je veel over Jordanië vertellen. Ondertussen kan jij je ogen rustig de kost geven, zonder bezig te moeten zijn met het vinden van de route.

Maak je liever gebruik van het openbaar vervoer? Dan kan dat ook natuurlijk. Je kunt je goed per bus verplaatsen tussen de grootste steden.

Je moet dan wel wat flexibeler zijn. Ze hebben in Jordanië namelijk niet echt een officiële dienstregeling. Ze vertrekken meestal pas als de bus vol zit. Je kunt het beste bij je hotel informeren naar opstapplaatsen en prijzen.

Waar slaap je?

Je kunt op verschillende manieren overnachten in Jordanië. Het merendeel is wel eenvoudig van opzet met weinig bijzondere kamers.

Gelukkig kom je naar Jordanië voor alles wat het erbuiten te bieden heeft. Je zal als het goed is maar weinig in je hotelkamer te vinden zijn.

De Jordaniërs zijn supergastvrij en vriendelijk. Ze doen er alles aan om het je naar je zin te maken, dus qua servicegerichtheid zit het daar wel goed.

Ik sliep bij Petra in een heerlijk hotel met een zwembad. Ik had mooi uitzicht over het plaatsje Wadi Musa.

In Wadi Rum sliep ik in een bedoeïenentent. Dat was een bijzondere locatie en echt een aanrader. Je ziet de mooiste zonsondergang en je krijgt er ’s avonds een hemel vol sterren bij cadeau.

Ga je naar de Rode Zee dan vind je in Aqaba bijvoorbeeld luxere hotels en resorts.

Nog even praktisch op een rij

Inwoners: 10 miljoen
Grootte: 2 keer zo groot als Nederland
Hoofdstad: Amman
Taal: Arabisch
Valuta: Jordaanse dinar
Visum nodig: Ja, maar deze krijg je on arrival


Zoek je inspiratie?
Misschien kunnen deze artikelen uit het blog je op weg helpen